Špagety s kuřecím masem a la lečo
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 rajčata
- 1 menší červená paprika
- 2 menší cibule
- olej
- rajský protlak
- 1 vejce
- cca 1/2 rovné lžičky soli (přisypávat postupně dle chuti)
- špetka pepře
- špetka pálivé papriky
- špetka bazalky
- špetka oregana
- 250 - 350 ml vody
- cca 400 g kuřecího masa (záleží, jak kdo má rád hodně masa)
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 3 lžíce ostrého kečupu
- nastrouhaný sýr (dala jsem Eidam)
- špagety Panzani
Postup Špagety s kuřecím masem a la lečo
Postup přípravy receptu
-
Příprava omáčky: na oleji v pánvičce si zpěním na jemno nakrájenou 1 cibulku.
Přidám kuřecí maso nakrájené na malé kousky, posolím, opepřím a lehce osmahnu.
Nakrájím si na malé kousky 2 rajčata, jednu malou papriku a na půl kroužky druhou cibulku.
Tak 2 minutky ještě osmahnu ve stejné pánvičce s kuřecím masem.
Posypu směs kukuřičným škrobem (gustin), důkladně promíchám a pak přidám rajský protlak, pálivý kečup a zaliji částí vody.
Nechám asi 15 minut dusit pod pokličkou v pánvičce.
Příprava špaget a dohotovení omáčky: mezi tím, než se mi zelenina podusí, dám si vařit špagety v jiném hrnci a osolené vodě s lžící oleje.
Po cca 15 minutách přidám ještě zbytek vody dle potřebné hustoty.
Dále přidám bazalku, oregano a pálivou papriku.
Chvíli povařím už bez pokličky.
Nakonec zaliji rozšlehané vajíčko (důležité pořádně rozmíchat, aby nedělalo v omáčce kusy).
Zcedím si špagety, přidám omáčku a ozdobím nastrouhaným sýrem.