Nejjednodušší patnáctiminutová bezmasá večeře
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g těstovin fusilloni
- 1 panna cucina (hustá italská smetna 200 ml)
- 1 šalotka
- 1 větší mrkev
- hrst hrášku
- bílý pepř
- sůl
- olej olivový
- na zdobení listy bazalky
Postup Nejjednodušší patnáctiminutová bezmasá večeře
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a šalotku na drobno.
Dáme vařit těstoviny podle pokynů na obale.
Než se uvaří těstoviny, na trošce oleje osmahneme šalotku i s mrkví, přidáme panna cucinu, osolíme, opepříme. Chvíli necháme povařit, než se vše spojí a přidáme hrášek.
Hotové těstoviny slijeme a nasypeme do omáčky. Dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme.
Na talíři zdobíme bazalkou (bazalku můžeme i nasekat na drobno a zamíchat do hotového pokrmu).