Nejjednodušší dvacetiminutová večeře bez masa
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- ½ brokolice
- 1 velká cibule
- 3 trsy hlívy ústřičné
- 1 smetana
- 1 sklenička tomate-mandel pesto
- hrst nasekané petrželky
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- 1 menší kapie
- Dále:
- 250 g těstovin,,Orecchiette tricolore“ (nebo jaké máme)
Postup Nejjednodušší dvacetiminutová večeře bez masa
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit těstoviny podle návodu na obale.
Brokolici rozebereme na růžičky, hlívu ústřičnou natrháme na 1 cm nudličky, cibuli a kapii nakrájíme na kostičky.
Brokolici dáme vařit do osolené vody cca 5-7 minut. Nesmí být měkká, ale al dente. Přendáme ji na chvíli do studené vody, aby si zachovala barvu.
Hlívu ústřičnou a cibuli restujeme na troše oleje do změknutí a sklovita. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme, než se omáčka trochu zredukuje. Přidáme pesto, nasekanou petrželku a již krátce necháme povařit. Ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem.
Uvařené těstoviny zakápneme olivovým olejem, posypeme na kostičky nakrájenou kapií a můžeme již servírovat. Servírujeme s horkou omáčkou, brokolicí, zdobené čerstvou petrželkou.