Nejjednodušší dvacetiminutová večeře bez masa

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

½ brokolice
1 velká cibule
3 trsy hlívy ústřičné
1 smetana
1 sklenička tomate-mandel pesto
hrst nasekané petrželky
olivový olej
sůl
bílý pepř
1 menší kapie
Dále:
250 g těstovin,,Orecchiette tricolore“ (nebo jaké máme)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit těstoviny podle návodu na obale.

  2. Brokolici rozebereme na růžičky, hlívu ústřičnou natrháme na 1 cm nudličky, cibuli a kapii nakrájíme na kostičky.

  3. Brokolici dáme vařit do osolené vody cca 5-7 minut. Nesmí být měkká, ale al dente. Přendáme ji na chvíli do studené vody, aby si zachovala barvu.

  4. Hlívu ústřičnou a cibuli restujeme na troše oleje do změknutí a sklovita. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme, než se omáčka trochu zredukuje. Přidáme pesto, nasekanou petrželku a již krátce necháme povařit. Ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem.

  5. Uvařené těstoviny zakápneme olivovým olejem, posypeme na kostičky nakrájenou kapií a můžeme již servírovat. Servírujeme s horkou omáčkou, brokolicí, zdobené čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!