Makrely pečené na soli

Recepty, Ryby

Suroviny

2-3 makrely
cca 800 g soli
snítka tymiánu
kolečka citronu
sušený libeček
trochu oleje
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané makrely umyjeme a osušíme. Do každé ryby vetřeme trochu libečku, dáme snítku tymiánu a půl kolečka citronu.

  2. Trošku oleje smícháme s paprikou a ryby potřeme. Připravíme plech s pečícím papírem a rozprostřeme sůl.

  3. Na sůl položíme ryby zešikma hřbetem dolů. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 minut, podle velikosti ryb.

  4. Během pečení můžeme shora ryby potřít paprikovým olejem. Po upečení opatrně ryby ze soli vytáhneme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!