Barevná pomazánka z uzené makrely
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 uzené makrely
- 1/8 másla
- 3 vejce
- 1 menší citron
- 2 šalotky
- 1 kapie
- 2 lžíce majonézy Hellmanns
- hrst petrželky hladkolisté
- pepř
- sůl jen, je-li potřeba, většinou není
Postup Barevná pomazánka z uzené makrely
Postup přípravy receptu
-
Z makrely stáhneme kůži, vyndáme páteř a snažíme se odstranit všechny malé kostičky. Vajíčka uvaříme na tvrdo a nasekáme, šalotku nakrájíme na drobno, kapii na malé kostičky, petrželku nasekáme a máslo necháme povolit.
Do misky dáme očištěnou makrelu s máslem, přidáme šalotku, kapii, petrželku, pepř, šťávu z citronu a dobře promícháme. Přidáme majonézu a znovu promícháme. Ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme. Nakonec dáme vajíčka a jen opatrně zamícháme.
Servírujeme s pečivem a nějakou zeleninou.