Kapustové listy s krůtí náplní pečené na letní zelenině

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 pěkné velké kapustové listy
300 g mletého krůtího masa
2 plátky toustového chleba
sůl
pepř
koření na mleté maso
2 lžíce nasekaného libečku
4 stroužky česneku
2 papriky
2 velká rajčata
1 mladá cuketa
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kapustové listy vložíme do vařící vody a asi 4 minuty necháme povařit. Pak je ihned zchladíme studenou vodou. Tvrdé konce listů buď odřízneme nebo naklepeme paličkou.

  2. Toustový chleba nakrájíme na kostky a pokropíme vodou, necháme chvíli nasáknout. Pak vymačkáme přebytečnou vodu a vmícháme do mletého krůtího masa, přidáme sůl, pepř, koření na mleté maso, dva utřené stroužky česneku a nasekaný libeček. Dobře propracujeme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl zabalíme do připraveného listu kapusty.

  3. Zbylé dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, papriky na proužky, rajčata na kostičky a cukety na půlkolečka, vše dáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a navrch položíme kapustové závitky. Pečeme při 200°C asi 30 minut, v polovině této doby závitky otočíme a zeleninu pod nimi promícháme. Nejlepší příloha je čerstvá bagetka nebo chléb, kousky namáčené do vypečené šťávy chutnají výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!