Kapustové listy s krůtí náplní pečené na letní zelenině
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 pěkné velké kapustové listy
- 300 g mletého krůtího masa
- 2 plátky toustového chleba
- sůl
- pepř
- koření na mleté maso
- 2 lžíce nasekaného libečku
- 4 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 velká rajčata
- 1 mladá cuketa
- olivový olej
Postup Kapustové listy s krůtí náplní pečené na letní zelenině
Postup přípravy receptu
-
Kapustové listy vložíme do vařící vody a asi 4 minuty necháme povařit. Pak je ihned zchladíme studenou vodou. Tvrdé konce listů buď odřízneme nebo naklepeme paličkou.
Toustový chleba nakrájíme na kostky a pokropíme vodou, necháme chvíli nasáknout. Pak vymačkáme přebytečnou vodu a vmícháme do mletého krůtího masa, přidáme sůl, pepř, koření na mleté maso, dva utřené stroužky česneku a nasekaný libeček. Dobře propracujeme a rozdělíme na čtyři díly. Každý díl zabalíme do připraveného listu kapusty.
Zbylé dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, papriky na proužky, rajčata na kostičky a cukety na půlkolečka, vše dáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a navrch položíme kapustové závitky. Pečeme při 200°C asi 30 minut, v polovině této doby závitky otočíme a zeleninu pod nimi promícháme. Nejlepší příloha je čerstvá bagetka nebo chléb, kousky namáčené do vypečené šťávy chutnají výborně.