Kapustové karbanátky s masem a sýrem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250-300 g mletého masa (vepřové, mix)
- 1 malou kapustu (nebo jen polovinu) bez vrchních listů
- 100 g sýru dle chuti (čedar, Krolewski)
- 2-3 stroužky česneku
- 2 plátky špeku
- troška majoránky
- strouhanka na zahuštění dle potřeby
- 1 menší cibuli
- 1 lžíci sádla
- sůl
- pepř
- trojobal - mouka, vejce + sůl, strouhanka
- sádlo nebo olej na smažení.
Postup Kapustové karbanátky s masem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Kapustu rozebereme na listy (vrchní jsem dala do polévky), vyřízneme tvrdou část a dáme krátce povařit. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, pak nasekáme najemno. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Cibuli oloupeme, nasekáme, necháme na sádle lehce osmažit a odstavíme.
Maso umeleme (lze i koupit mleté), dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, malé kostičky špeku, kapustu, sýr, sůl, pepř, majoránku a dle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby šly dělat koule velikosti do dlaně (golfový míček). Uděláme 10-12 koulí, lehce je zmáčkneme, obalíme v trojobalu a smažíme pomalu na sádle (oleji) z obou stran dorůžova.
Podáváme s různě upraveným bramborem a zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.