Králičí roláda s hříbky.... v košilce z bránice

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
miska hříbků
150 g farmářské slaniny
50 g uzeného špeku
hladkolistá petrželka
kudrnka
kousek másla
bránice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka vykostíme a vykostěný plát z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Můžeme i posypat grilovacím kořením.

  2. Na kousku másla podusíme nakrájené hříbky, které osolíme a opepříme. Bránici o rozměru cca 30x20 cm rozprostřeme na pracovní plochu. Na ni (na tu bránici) položíme králičí maso. Do mezer a děr, ale vlastně po celé ploše plátu, rozložíme plátky slaniny.

  3. Přidáme podušené hříbky, poházíme petrželovou natí a pomocí bránice roládu zavineme. Ne na šířku, ale začínáme z boku z té kratší strany. Bránici balíme do rolády společně s masem.

  4. Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby dáme na dno na plátky nakrájený špek, na něj položíme roládu, podlijeme cca deci vody a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme za občasného podlití a přelévání rolády a při 200°C cca 50 minut.

  5. Pak poklici odklopíme, teplotu trouby snížíme na 160°C a pečeme asi dalších 20 až 30 minut do zlatavé barvy. Taky podléváme a výpekem poléváme masíčko.

  6. Roládu poté vyjmeme a necháme na prkýnku dýchat. Výpek, pokud máme příliš vodnatý, zredukujeme na plotýnce. Podáváme s různě upraveným bramborem, ale myslím, že by se hodila i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!