Žloutkové vepřové plecko na pórku s dušenou zeleninkou-odlehčené přírodní menu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- malé řízečky vepřového masa podle strávníků
- 1 cibule
- 2-3 žloutky
- sušený zázvor
- pórek
- 1 lžíci hladké mouky
- olivový olej
- pepř
- sůl
- mražená zelenina
- 1 kostka zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- trochu vody
- pár kapek citronu
Postup Žloutkové vepřové plecko na pórku s dušenou zeleninkou-odlehčené přírodní menu
Postup přípravy receptu
-
Řízečky si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem, necháme odpočinout. Žloutky si našleháme, do pánve dáme olej a dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a pak přidáme smažit řízečky, které namáčíme v našlehaných žloutcích.
Smažíme do měkka po obou stranách. Ke konci smažení přidáme na kroužky nakrájený pórek a pánev přikryjeme a dusíme. Ve vodě si rozpustíme mouku, nalijeme na řízečky a necháme převařit, můžeme dosolit.
Na pánvi s olejem necháme smažit zeleninu, do které dáme zeleninový bujón a nakonec malinko vody, pár kapek citronu a cukr. Dáváme k řízečkům jako přílohu.