Citronová bábovka z cukety

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g mladé cukety, hrubě nastrouhané i se slupkou
1 citron = šťáva i kůra
160 - 200 g cukru krupice, dle chuti
1 vanilkový cukr
130 g másla nebo Hery - rozpuštěné
2 vejce
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Dokončení dle chuti:
moučkový cukr na posypání nebo citronová či čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Hrubě nastrouhanou cuketu v míse smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou a nastrouhanou kůrou (pouze žlutá část) z celého, řádně omytého citronu. Přidáme vejce, vlažný tuk, cukry, mouku a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova, vyzkoušíme špejlí.

  2. Před podáváním můžeme bábovku jen lehce pocukrovat nebo přelít citronovou či čokoládovou polevou. Množství cukru v těstě dáváme podle toho, zda po upečení bábovku jen pocukrujeme nebo ji budeme polévat polevou. Poleva je více sladká a tak abychom neměli bábovku přeslazenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!