Vepřová plec ve smetanových kedlubnách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
500 g kedluben
2 cibule
tymián dle chuti
3-4 stroužky česneku
sádlo nebo olej
sůl
pepř mletý
200 ml smetany ke šlehání
cca 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibule pokrájíme na jemno a česnek drobně nasekáme. Oloupané kedlubny pokrájíme na kostičky nebo hranolky.

  2. Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, které necháme ze všech stran zatáhnout a následně vsypeme rozvonět česnek s tymiánem.

  3. Maso podlijeme troškou vývaru nebo vody a dusíme pod poklicí na mírném ohni doměkka. Maso nenecháme zcela ponořené, jen tolik, kolik je nutné. Dle potřeby mícháme a podléváme. Když je maso měkké, přisypeme kedlubnu a dodusíme i tu doměkka - na skus.

  4. Pak maso s kedlubnou zaprášíme moukou, vše promícháme a necháme provařit. Vyndáme vyvařené snítky tymiánu, pokud jsme nepoužili jen lístečky. Přilijeme smetanu, necháme probublat, případně dosolíme, opepříme a máme hotovo.

  5. Podáváme s bramborem, těstovinami, rýží...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!