Kuřecí čevabčiči s pikantní sladkokyselou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecí řízky
- trochu chilli papričky
- 100 g slaniny
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- hrst petrželky
- směs bylinek (já mám pro takové situace připraveno italské koření)
- 2 stroužky česneku
- na omáčku:
- 1 větší cibuli
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 dcl červeného vína
- 2 lžičky protlaku
- 2 stroužky česneku
- 3 lžičky cukru
- lžička chilli pasty
- 2 lžičky octa
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí čevabčiči s pikantní sladkokyselou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso si nameleme spolu se slaninou, česnekem a papričkama. Klepneme vajíčko, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou. Mokrýma rukama děláme válečky, které pak na grilu, nebo na suché pánvi ogrilujeme.
Mezitím si připravíme omáčku. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme na plátky česnek a posypeme cukrem. Necháme lehce karamelizovat a zalijeme vínem. Až se víno vypaří, přidáme protlak, chilli pastu, sojovou omáčkou a sůl s pepřem.
Trošku podlijeme a zahustíme škrobem smíchaným s vodou. Nakonec přidáme ocet a krátce provaříme. Stačí jen trocha omáčky, takže podlít jen trochu a zahustí každý sám,kolik potřebuje. Nakonec jsem omáčku přecedila. Podáváme s domácími hranolky.