Segedín s celozrnnými knedlíky z pekárny - dělená strava (kytičky)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

knedlíky:
1/4 l vlažné vody
1 žloutek (neutrální)
250 g celozrnné žitné mouky
250 g hrubé mouky
1/2 lžičky soli
špetka cukru
5 g sušeného droždí
2 celozrnné tousty
segedín:
80 g sojových nudliček
1 zeleninový bujon
trochu oleje
1 cibule
kmín
pepř
paprika sladká
paprika pálivá
sůl (podle chuti a kyselosti zelí lze i umělé sladidlo)
300 g kysaného zelí
1 dcl rostlinné smetany 15%

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na knedlíky dáme do pekárny - program Těsto.

  2. Když je hotové, vyválíme 2 šišky, necháme pod utěrkou ještě asi půl hodinky kynout, pak vaříme v horké osolené vodě 10 minut z každé strany. Vyjmeme z vody, propícháme, aby unikl vzduch.

  3. Sojové nudličky uvaříme podle návodu s bujonem do měkka. Pak slijeme a vyždímáme.

  4. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme sojové nudličky, chvilku opékáme, přidáme kmín a pepř, zarestujeme, přidáme obě papriky, jen promíchneme a podlijeme trochu vodou.

  5. Pak přidáme zelí, které jsme slili, propláchli a pokrájeli na menší kousky. Dusíme, dokud není zelí měkké.

  6. Zjemníme smetanou, podle potřeby dochutíme. Není nutné zahušťovat, ale pokud by bylo nutné, rozmícháme trochu solamylu ve studené vodě a zahustíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!