Segedín s celozrnnými knedlíky z pekárny - dělená strava (kytičky)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- knedlíky:
- 1/4 l vlažné vody
- 1 žloutek (neutrální)
- 250 g celozrnné žitné mouky
- 250 g hrubé mouky
- 1/2 lžičky soli
- špetka cukru
- 5 g sušeného droždí
- 2 celozrnné tousty
- segedín:
- 80 g sojových nudliček
- 1 zeleninový bujon
- trochu oleje
- 1 cibule
- kmín
- pepř
- paprika sladká
- paprika pálivá
- sůl (podle chuti a kyselosti zelí lze i umělé sladidlo)
- 300 g kysaného zelí
- 1 dcl rostlinné smetany 15%
Postup Segedín s celozrnnými knedlíky z pekárny - dělená strava (kytičky)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na knedlíky dáme do pekárny - program Těsto.
Když je hotové, vyválíme 2 šišky, necháme pod utěrkou ještě asi půl hodinky kynout, pak vaříme v horké osolené vodě 10 minut z každé strany. Vyjmeme z vody, propícháme, aby unikl vzduch.
Sojové nudličky uvaříme podle návodu s bujonem do měkka. Pak slijeme a vyždímáme.
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme sojové nudličky, chvilku opékáme, přidáme kmín a pepř, zarestujeme, přidáme obě papriky, jen promíchneme a podlijeme trochu vodou.
Pak přidáme zelí, které jsme slili, propláchli a pokrájeli na menší kousky. Dusíme, dokud není zelí měkké.
Zjemníme smetanou, podle potřeby dochutíme. Není nutné zahušťovat, ale pokud by bylo nutné, rozmícháme trochu solamylu ve studené vodě a zahustíme.