Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 200 g cibule
- 300 g kysaného zelí
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 50 g sádla
- sůl
- 200 ml 33% smetany (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
- sůl
- pepř
- 1 litr vody
Postup Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na středně velké kostky, osolíme a promícháme s paprikou a kmínem. Cibuli nakrájíme na půlplátky. Sádlo rozpustíme v tlakovém hrnci, přidáme cibuli a orestujeme dosklovata.
Přidáme maso, nové koření a bobkový list, znovu orestujeme, poté nalijeme vodu a zaklopíme, vaříme 30 minut. Poté odklopíme, přidáme zelí, znovu zaklopíme a vaříme dalších 10 minut. Odklopíme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec zjemníme smetanou a krátce provaříme, případně zredukujeme, pokud bude nutné.