Segedínský guláš podle Ondřeje Slaniny

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
200 g cibule
300 g kysaného zelí
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce sladké papriky
50 g sádla
sůl
200 ml 33% smetany (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
sůl
pepř
1 litr vody

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na středně velké kostky, osolíme a promícháme s paprikou a kmínem. Cibuli nakrájíme na půlplátky. Sádlo rozpustíme v tlakovém hrnci, přidáme cibuli a orestujeme dosklovata.

  2. Přidáme maso, nové koření a bobkový list, znovu orestujeme, poté nalijeme vodu a zaklopíme, vaříme 30 minut. Poté odklopíme, přidáme zelí, znovu zaklopíme a vaříme dalších 10 minut. Odklopíme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec zjemníme smetanou a krátce provaříme, případně zredukujeme, pokud bude nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!