Katovy bůčkové špalky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- cca 500 g pěkného, prorostlého bůčku
- 200 g žampionů pokrájených na plátky
- 3 lžíce rajského protlaku
- 5 stroužků česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 cibule
- sůl
- pepř podle potřeby
- chilli koření podle toho,jak každý snese
- lžička hladké mouky na zahuštění
Postup Katovy bůčkové špalky
Postup přípravy receptu
-
Bůček si nakrájíme na špalíčky, osolíme, opepříme. Dáme na pekáček, přidáme nasekaný česnek, protlak, sladkou papriku, nakrájené žampiony, cibuli nakrájenou na kostičky. Vše promícháme, nejlépe rukou, aby bylo maso celou směsí dobře obalené.
Takto připravené v pekáčku posypeme podle toho, kolik kdo snese čili kořením, zalijeme cca 1 a půl deci vody, přikryjeme poklicí, nebo alobalem a pečeme na 190°C 1 hodinu.
Pak alobal (poklici) odstraníme a pečeme ještě půl hodiny. Upečený bůček vyndáme a šťávu zahustíme malou lžičkou hladké mouky, rozmíchanou v trošce vody (není nutné).