Kefírové koblihy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 lžic krupicového cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- 250 ml kefíru
- 2 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
Postup Kefírové koblihy
Postup přípravy receptu
-
Cukr rozšleháme s vajíčkem, přidáme kefír, olej a vanilkový extrakt. Pak přisypeme mouku se solí a jedlou sodou. Vše pořádně vypracujeme do hladkého těsta a necháme přikryté asi 20 minut odpočívat.
Těsto vyválíme na přibližně 1 cm tlustý plát a vykrajuje různé tvary - můžete kolečka, kroužky, já udělala takové promotané uzlíky. Potom smažíme koblížky z obou stran dozlatova.
Hotové koblížky dáváme na talíř vyložený ubrouskem, aby vysál přebytečnou mastnotu. Sypeme moučkovým cukrem.