Kefírové koblihy

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 lžic krupicového cukru
1 vejce
3 lžíce oleje
250 ml kefíru
2 1/2 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr
olej na smažení
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Cukr rozšleháme s vajíčkem, přidáme kefír, olej a vanilkový extrakt. Pak přisypeme mouku se solí a jedlou sodou. Vše pořádně vypracujeme do hladkého těsta a necháme přikryté asi 20 minut odpočívat.

  2. Těsto vyválíme na přibližně 1 cm tlustý plát a vykrajuje různé tvary - můžete kolečka, kroužky, já udělala takové promotané uzlíky. Potom smažíme koblížky z obou stran dozlatova.

  3. Hotové koblížky dáváme na talíř vyložený ubrouskem, aby vysál přebytečnou mastnotu. Sypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!