Vláčné kefírové lívance - kynuté
Recepty, MoučníkySuroviny
- Kvásek:
- 1 kostka čerstvého droždí
- 2 lžičky cukru krupice
- 1 lžíce mouky
- 150 ml vlažného mléka
- Dále:
- 3 celá vejce
- 3-4 lžíce moučkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 400 g kefírového mléka
- citronový cukr s citronovou kůrou
- špetka soli
- olej na smažení
- Na ozdobu:
- ovoce nebo přeliv dle libosti a chuti
Postup Vláčné kefírové lívance - kynuté
Postup přípravy receptu
-
Do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko a lžíci mouky, promícháme a necháme chvíli kynout.
Do mísy vyklepneme vejce a metličkou rozšleháme, přidáme moučkový cukr, kefírové mléko, mouku, citronový cukr a špetku soli, nakonec přidáme vykynutý kvásek a lehce metličkou promícháme. Necháme opět chvíli odležet.
Nachystáme větší pánev, (pokud máme lívanečník, tak smažíme v něm), dáme do ní trochu oleje a necháme rozehřát. Pomocí malé naběračky nalijeme těsto, (na pánev se mi vešly dva lívance) ty smažíme z obou stran do zlatova.