Dort Bart
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 350 g polohrubé mouky
- 350 g cukr moučka
- 2 vejce
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 dcl oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 x acidofilní mléko (0,5l)
- Krém:
- 250 g tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 2 smetany ke šlehání 33%
- 2 x smeta-fix ztužovač
- 2 vanilkové cukry
- cukr moučka podle chuti
- Marmeláda
- Kompotované mandarinky
- Potahová hmota Smartflex Velvet
- Jedlý papír s motivem
Postup Dort Bart
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na korpus smícháme (není potřeba šlehat sníh), těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme cca 30 minut (podle vlastních zkušeností s troubou).
Na šlehačkový krém vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu a cukry. Zvlášť vyšleháme smetanu se ztužovači, kterou zašleháme do tvarohu.
Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, přidáme krém (trochu si necháme na vyrovnání nerovností) a mandarinky. Přiklopíme druhou půlkou a vyrovnáme zbytkem krému nerovnosti.
Potahneme potahovou hmoutou a dozdobíme dle fantazie