Dort Bart

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
350 g polohrubé mouky
350 g cukr moučka
2 vejce
2 lžičky jedlé sody
2 dcl oleje
2 lžíce kakaa
1 x acidofilní mléko (0,5l)
Krém:
250 g tvarohu
200 g zakysané smetany
2 smetany ke šlehání 33%
2 x smeta-fix ztužovač
2 vanilkové cukry
cukr moučka podle chuti
Marmeláda
Kompotované mandarinky
Potahová hmota Smartflex Velvet
Jedlý papír s motivem

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na korpus smícháme (není potřeba šlehat sníh), těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme cca 30 minut (podle vlastních zkušeností s troubou).

  2. Na šlehačkový krém vyšleháme tvaroh, zakysanou smetanu a cukry. Zvlášť vyšleháme smetanu se ztužovači, kterou zašleháme do tvarohu.

  3. Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme marmeládou, přidáme krém (trochu si necháme na vyrovnání nerovností) a mandarinky. Přiklopíme druhou půlkou a vyrovnáme zbytkem krému nerovnosti.

  4. Potahneme potahovou hmoutou a dozdobíme dle fantazie


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!