Brambory s uzeninou z papiňáku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 lžíce oleje
1 lžička celho kmínu
2 velké cibule na tenká půlkolečka
2 nožky klobásy na půlkolečka
7 středně velkých brambor na silnější půlkolečka
1/2 masité červené papriky na tenké proužky
zelené bylinky do hrnce i na ozdobu
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V rozehřátém tuku v papiňáku (tlakovém hrnci) necháme minutku rozvonět kmín, přidáme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme klobásu a cca 2 minuty necháme osmahnout. Dále přidáme brambory, osolíme, opepříme a přidáme papriku a zelené bylinky.

  2. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum, vaříme 5 minut. Poté stáhneme z ohně a přibližně po 3 minutách, kdy se uvolní tlak, hrnec otevřeme.

  3. Hotové posypeme pokrájenými bylinkami (cibulovou natí) a podáváme se zeleninovým salátem, který jsme si připravili během vaření brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!