Brambory s uzeninou z papiňáku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička celho kmínu
- 2 velké cibule na tenká půlkolečka
- 2 nožky klobásy na půlkolečka
- 7 středně velkých brambor na silnější půlkolečka
- 1/2 masité červené papriky na tenké proužky
- zelené bylinky do hrnce i na ozdobu
- sůl
- mletý pepř
Postup Brambory s uzeninou z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
V rozehřátém tuku v papiňáku (tlakovém hrnci) necháme minutku rozvonět kmín, přidáme cibuli a krátce orestujeme. Přidáme klobásu a cca 2 minuty necháme osmahnout. Dále přidáme brambory, osolíme, opepříme a přidáme papriku a zelené bylinky.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum, vaříme 5 minut. Poté stáhneme z ohně a přibližně po 3 minutách, kdy se uvolní tlak, hrnec otevřeme.
Hotové posypeme pokrájenými bylinkami (cibulovou natí) a podáváme se zeleninovým salátem, který jsme si připravili během vaření brambor.