Kávová esíčka

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
150 g másla nebo tuku
1 žloutek
1/4 KL mleté kávy
strouhaná kůra z 1/2 citronu
Kávový krém:
150 g másla
40 g moučkového cukru
1 KL vychladlé uvařené kávy
Kávová poleva:
160 g moučkovéh cukru
30 g bílku (z jednoho menšího vajíčka)
20 ml silné čené kávy

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme esíčka nebo jiné tvary a při 180°C upečeme.

  2. Na krém vyšleháme do pěny máslo s cukrem a kávou. Na polevu vyšleháme do hladka cukr, bílek a kávu.

  3. Polovinu esíček namočíme do polevy, dle fantazie ozdobíme a na mřížce necháme okapat a ztuhnout. Esíčka slepujeme krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!