Segedínský guláš z trouby s uzenou vůní
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové plece
- 500 g kysaného zelí
- 100 g uzeného bůčku
- 100 ml smetany
- lžíce sádla
- 2 hrsti sušené smažené cibule
- 2 zelené nebo žluté papriky
- 2 lžíce uzené papriky
- pálivá paprika podle chuti
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 3-4 stroužky česneku na plátky
- kmín
- pepř
- sůl
- vývar z kostí
Postup Segedínský guláš z trouby s uzenou vůní
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.
Zalijeme vývarem, přikryjeme a dáme na 45 minut do vyhřáté trouby. Poté odkryjeme, přimícháme překrájené zelí i s nálevem a smetanu. Znovu přikryjeme a pečeme dalších 20-30 minut do změknutí masa.
Guláš není třeba zahušťovat. Hotový dochutíme případně cukrem podle kyselosti zelí. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.