Segedínský guláš z trouby s uzenou vůní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové plece
500 g kysaného zelí
100 g uzeného bůčku
100 ml smetany
lžíce sádla
2 hrsti sušené smažené cibule
2 zelené nebo žluté papriky
2 lžíce uzené papriky
pálivá paprika podle chuti
2 lžíce rajčatového pyré
3-4 stroužky česneku na plátky
kmín
pepř
sůl
vývar z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.

  2. Zalijeme vývarem, přikryjeme a dáme na 45 minut do vyhřáté trouby. Poté odkryjeme, přimícháme překrájené zelí i s nálevem a smetanu. Znovu přikryjeme a pečeme dalších 20-30 minut do změknutí masa.

  3. Guláš není třeba zahušťovat. Hotový dochutíme případně cukrem podle kyselosti zelí. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!