Gratinované těstoviny

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 g těstovin
sůl
1 lžíce olivového oleje
2 ks cibule
1 ks kedlubna
100 g čerstvých žampionů
300 g rajčat
125 ml mléka
100 g zakysané smetany
pepř
1 lžička tymiánu
150 g strouhané Goudy
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Slijeme a promícháme s olejem. Cibuli a kedlubnu očistíme, oloupeme, houby očistíme a vše nakrájíme na kostky. Omytá rajčata oloupeme a nakrájíme. Těstoviny se zeleninou pečlivě promícháme ve formě na nákyp. Troubu předehřejeme na 180´C.

  2. V rendlíku ohřejeme mléko se zakysanou smetanou, solí, pepřem a tymiánem a rozpustíme v něm 75g Goudy. Nalijeme na nákyp, poklademe vločkami másla a posypeme zbylým sýrem. Pečeme asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!