Gratinované brambory s rajčaty a žampiony
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 5-6 větších brambor
- 300 g žampionů
- 1 velká cibule
- 4-5 rajčat
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- 2 lžíce tatarské omáčky
- 1 lžička mleté papriky
- oblíbené koření (dala jsem trochu na grilovanou zeleninu)
- 2 hrsti strouhaného sýru
- 150-200 ml smetany
- sůl
- pepř
- bylinky
Postup Gratinované brambory s rajčaty a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Brambory a žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na proužky a rajčata na kolečka. Do větší mísy dáme brambory, cibuli, žampiony, tatarku, papriku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
Pekáček lehce vytřeme olejem nebo sádlem a připravenou směs uložíme. Zalijeme smetanou, přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme cca 30-35 minut do změknutí brambor.
Pekáček vytáhneme, brambory posypeme sýrem a uložíme rajčata (nebo obráceně). Vrátíme pekáček do trouby a odkryté pečeme dalších 10-15 minut do zezlátnutí.