Vepřové závitky se zelím a omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřové kýty (kotlety)
- 10 dkg anglické slaniny
- 1/2 skleničky malé skleničky sterilovaného zelí
- hořčice
- sůl
- pepř dle chuti
- 2 kostky masoxu
- cibule
- olej
- 1/2 smetany ke šlehání (na vaření)
- hladká mouka na zahuštění
- voda na zahuštění
Postup Vepřové závitky se zelím a omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, posypeme solí, pepřem z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny a na jeden konec dáme trochu zelí. Poté začneme balit od té strany, kde je zelí, do závitku a převážeme nití.
V tlakovém hrnci na oleji zpěníme cibuli, poté osmažíme závitky z obou stran. Zalijeme vodou, přidáme masox a sůl. Uzavřeme a vaříme asi 30 min.
Závitky vyjmeme, uchováváme v teple. Omáčku přes cedník přecedíme (aby tam neplavala cibule), zalijeme smetanou, dle chuti dochutíme (hořčice, sůl, pepř) a dle potřeby ještě zahustíme. Hotovou omáčkou přelíváme závitky, podáváme s rýží. Varianta: Cibuli v omáčce rozmixujeme, zahustí nám ji.