Gratinované brambory s kotletou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 kg brambor
- 1 kg vepřové kotlety bez kosti
- 3 velké cibule
- sójová omáčka
- 400 g smetany ke šlehání
- kari koření
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
Postup Gratinované brambory s kotletou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, stejně tak i cibuli. Kotletu nakrájíme na kousky.
Na dno pekáče naskládáme vrstvu brambor, vrstvu cibule a vrstvu masa. Osolíme, opepříme, posypeme vrchovatou lžičkou kari koření a zastříkneme sójovou omáčkou. Takto pokračujeme, až je pekáč plný a poslední vrstvu zakončíme bramborami. Zalijeme smetanou, osolíme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku.
Zaklopený pekáč vložíme do trouby a pečeme asi hodinu na 180°C. Pak odklopíme a pečeme ještě asi 15 minut, než brambory na povrchu zezlátnou. Podáváme jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.