Kuřecí závitky, ptáčky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí řízky
- 150 g gazdovské slaniny
- 1-2 červené papriky
- 2 kyselé okurky
- 2-3 cibule
- 1 klobáska
- hořčice
- sůl
- pepř mletý
Postup Kuřecí závitky, ptáčky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky si omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, aby se maso dalo rozklepnout na větší plát.
Posolíme, potřeme slabě hořčicí, opepříme a plátky poklademe kouskem papriky, okurky, klobáskou, cibulí a klínek slaniny (jako do špaň. ptáčků).
Zabalíme, ovážeme nití, na horkém oleji osmahneme, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, chvíli opékáme. Až je maso zatáhnuté, přidáme zbytek surovin, které jsme dali do závitků nakrájených na kostky, podlijeme troškou horké vody a dusíme do měkka. Šťávu si můžeme zahustit troškou hladké mouky a rozvařit, podle toho, kolik šťávy budeme potřebovat.