Segedín z bůčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového boku s kůží
4 větší cibule
4 stroužky česneku
sůl
5 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
sklenice sterilovaného zelí
smetana
lžíce sádla
hladká mouka
pepř
4 PL mleté papriky
voda
bujón

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené a opepřené maso a česnek. Orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Dáme nové koření, celý pepř, bobkový list, bujón a dusíme maso do měkka. Přidáme zelí a povaříme do změknutí.

  2. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a guláš tím zahustíme (já ho zahušťuji moukou, záleží na tom, komu co vyhovuje). Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!