Špízy s pečeným bramborem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Na erteple:
- 400 g erteplí (brambor)
- olivový olej
- Country směs koření
- sůl
- tymián sušený
- Špízy:
- 300 g kuřecího prsa
- 300 g vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- trochu oleje (kápnout při promnutí koření)
- ananas (z plechovky)
- broskve (z plechovky)
- kus kabanosu
- 2 cibule
Postup Špízy s pečeným bramborem
Postup přípravy receptu
-
Brambory: Nekrůžlám slupku pouze omyju a očistím pod tekoucí vodou. Pak si je nakrájám na kostky (větší menší dle chuti a potřeby), poliju trochu teho oleja a posypu kořením, všecko pořádně promíchám. Dám na plech a ještě trochu poleju olejem a peču na 200 stupňů na turbo gril (kdo nemá tak peče klasicky).
Špíz: Dělali sme dva druhy: jedny pro babu jedny pro chlapa. Chlap si napichoval střídavě vepřové, kuřecí, cibulu a kabanos.
A baba ananas, broskve (přeřezat na kostky), kuřecí a vepřové. A toš každý si to napichajte podle chuti.