Hamanovy uši
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 1 vejce
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 30 g fruktosy
- 50 g másla (domácí nebo Jihočeské)
- 14 g droždí
- špetka soli
- 75 g mletého máku
- 75 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 1 lžíce medu
- 30 g rozinek
- 3 lžíce povidel
- 1 bílek
- 1 lžíce másla na potření
Postup Hamanovy uši
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mléko, máslo a fruktosu. Ohřejeme na vlažnou teplotu a přidáme droždí a vejce. Promícháme a vmícháme mouku a sůl. Propracujeme a těsto dáme přikryté kynout na 1hod do tepla.
Mezitím mák smícháme s horkým mlékem a necháme vychladnout. Vmícháme med, nasekané rozinky a povidla.
Vykynuté těsto vyndáme z mísy, jemně prohněteme a vyválíme placku silnou asi 5mm.
Kulatou formičkou o průměru 8cm vykrajujeme kolečka.
Rozpustíme lžíci másla a necháme zchladnout na pokojovou teplotu, přimícháme bílek a touto směsí potíráme kraje koleček.
Doprostřed každého kolečka dáme náplň. Okraje kruhu zvedneme a vytvaruje třírohé taštičky, ale trochu náplně necháme nezakrytou.
Hotové uši položíme na pečící papír a necháme ještě 30min kynout až zdvojnásobí objem.
Troubu předehřejeme na 190°C. Taštičky potřeme zbytkem bílkové směsi a pečeme 15min. Necháme vychladnout na drátěné mřížce.