Hamanovy uši

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
1 vejce
250 g celozrnné pšeničné mouky
30 g fruktosy
50 g másla (domácí nebo Jihočeské)
14 g droždí
špetka soli
75 g mletého máku
75 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
1 lžíce medu
30 g rozinek
3 lžíce povidel
1 bílek
1 lžíce másla na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mléko, máslo a fruktosu. Ohřejeme na vlažnou teplotu a přidáme droždí a vejce. Promícháme a vmícháme mouku a sůl. Propracujeme a těsto dáme přikryté kynout na 1hod do tepla.

  2. Mezitím mák smícháme s horkým mlékem a necháme vychladnout. Vmícháme med, nasekané rozinky a povidla.

  3. Vykynuté těsto vyndáme z mísy, jemně prohněteme a vyválíme placku silnou asi 5mm.

  4. Kulatou formičkou o průměru 8cm vykrajujeme kolečka.

  5. Rozpustíme lžíci másla a necháme zchladnout na pokojovou teplotu, přimícháme bílek a touto směsí potíráme kraje koleček.

  6. Doprostřed každého kolečka dáme náplň. Okraje kruhu zvedneme a vytvaruje třírohé taštičky, ale trochu náplně necháme nezakrytou.

  7. Hotové uši položíme na pečící papír a necháme ještě 30min kynout až zdvojnásobí objem.

  8. Troubu předehřejeme na 190°C. Taštičky potřeme zbytkem bílkové směsi a pečeme 15min. Necháme vychladnout na drátěné mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy