Čínská pikantní polévka s tofu

Recepty, Polévky

Suroviny

1 balení Tofu natural
2 l zeleninového bujónu nebo vývaru
2 mrkve
1/4 malé hlávky bílého zelí
2 cm kousek zázvoru
2-3 lžičky chilli omáčky nebo 1 chilli paprička
několik hub Shiitake nebo Jidášova ucha
3–5 lžic sójové omáčky
2–3 lžíce octu (kvasného lihového)
2 lžíce kukuřičného škrobu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tofu nakrájíme na kostičky. Houby většinou seženeme sušené, takže je předem namočíme (já jsem je vynechala).

  2. Zeleninu, namočené houby a zázvor nakrájíme nebo nasekáme v mixéru na malé kousky.

  3. Kousky tofu, zeleniny se zázvorem a hub dáme vařit do zeleninového vývaru. Polévku vaříme cca 10 minut. Dochutíme chilli pastou nebo papričkou nakrájenou také na malé kousky, sójovou omáčkou, octem, popřípadě solí a pepřem.

  4. Nakonec rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu v troše vody pro zahuštění polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!