Čínská pikantní polévka s tofu
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 balení Tofu natural
- 2 l zeleninového bujónu nebo vývaru
- 2 mrkve
- 1/4 malé hlávky bílého zelí
- 2 cm kousek zázvoru
- 2-3 lžičky chilli omáčky nebo 1 chilli paprička
- několik hub Shiitake nebo Jidášova ucha
- 3–5 lžic sójové omáčky
- 2–3 lžíce octu (kvasného lihového)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
Postup Čínská pikantní polévka s tofu
Postup přípravy receptu
-
Tofu nakrájíme na kostičky. Houby většinou seženeme sušené, takže je předem namočíme (já jsem je vynechala).
Zeleninu, namočené houby a zázvor nakrájíme nebo nasekáme v mixéru na malé kousky.
Kousky tofu, zeleniny se zázvorem a hub dáme vařit do zeleninového vývaru. Polévku vaříme cca 10 minut. Dochutíme chilli pastou nebo papričkou nakrájenou také na malé kousky, sójovou omáčkou, octem, popřípadě solí a pepřem.
Nakonec rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu v troše vody pro zahuštění polévky.