Orientální pečený květák
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 střední květák
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 6 lžic oleje
- 1 lžička sladké (uzené) papriky
- 1 lžička mletého římského kmínu
- ½ lžičky kurkumy
- špetka chilli koření
- ½ lžičky soli
- čerstvě nasekaná petrželka
Postup Orientální pečený květák
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy dáme květák rozebraný na růžičky, cibuli nakrájenou na půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Stranou v malé misce promícháme olej, papriku, římský kmín, chilli koření a sůl.
Připravenou marinádu nalijeme na květák a důkladně promícháme (nejlépe rukama), aby se všechny růžičky obalily. Směs pak přesypeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
Pečeme přibližně 20 minut, dokud květák mírně nezezlátne. Upečený květák posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a ihned podáváme.