Orientální 'Kumpir' ze sladkých brambor s rukolou, avokádem, koriandro-kyselou smetanou a chipsy
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 50 g feta sýru
- 50 g rukoly
- 200 g kyselé smetany
- 15 g koriandru
- 1 avokado
- 1 červená řepa
- 2 sladké brambory (batáty)
- 130 ml olivového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- sůl
- pepr
- cukr (třtinový)
Postup Orientální 'Kumpir' ze sladkých brambor s rukolou, avokádem, koriandro-kyselou smetanou a chipsy
Postup přípravy receptu
-
Omyt sladke brambory. Neoloupane spolecne s 1 lzici soli vlozit do hrnce - prelejte az do kompletniho pokryti vodou. Privest vodu k varu a cca 40-45 minut domeka varit. Omyt cervenou repu, oloupat, odstranit stonek a kruhadlem nebo ostrym nozem nakrajet na velmi tenke platky.
V panvi rozpalte 100 ml olivoveho oleje a smazte dokrupava porci po porci vsechny platky cervene repy, vzdy cca 2-3 minuty. Otacejte je pritom pravidelne. Na vychlazeni polozte vsechny chipsy z cervene repy na kuchynsky papir, okorenit cca 1/4 lzickou soli.
Rozpulit avokado, odstranit jadro, vyjmout duzinu - a nakrajet avokado na cca 0,5 cm siroke spaliky. Fetu nahrubo s vidlickou rozmackat. Koriandr omyt, dosucha vyklepat a spolecne se stonkem nadrobno nasekat.
V jedne nadobce smichat kyselou smetanu s nasekanym koriandrem a okorenit 1/2 lzickou soli a 1/2 lzickou pepre. V dalsi nadobce smichat 2 lzice olivoveho oleje a 2 lzice vinneho octa, a k teto 'Vinaigrette' pridat 1/2 lzicky soli, 1/2 lzicky cukru a 1/2 lzicky pepre.
Odlejte vodu z hrnce ze sladkymi bramborami, rozpulte je a nachystejte je na 2 talire. Vyskrabte na dekoraci trosku vnitrku sladkych brambor. Zbytek sladkych brambor trosku roztlacte, pokapejte je1 lzici olivoveho oleje. Naplnte koriandro-kyselou smetanou. Umyte rukolu, dosucha vyklepejte, chvilku pred servirovanim smichejte s 'Vinaigrette'.
Marinovanou rukolu, avokadove spalicky a fetu dat na naplnene sladke brambory. Ozdobte dokola s chipsy z cervene repy. Navrch rozdrobte vyskrabany vnitrek sladkych brambor.