Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 250 g mletého masa mix
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- 1 lžíce hořčice
- trošinku grilovacího koření
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 menší cibule nasekaná na drobno
- 2 lžíce Ramy Krémové 19%
- brambory ve slupce, dobře umyté
- olej ve spreji
Postup Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme s kořením, smetanou a cibulí a vytvoříme šišky zhruba 10 cm dlouhé.
Koš fritéty malinko vystříkáme olejem.
Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka zhruba 4 mm široká.
Šišky mletého masa naskládáme do fritovacího koše a nastavíme 180 stupňů a 18 minut. Zhruba v polovině bez zastavování fritézy koš vyjmeme a šišky opatrně obrátíme, vložíme jej zpět a dosmažíme.
Kolečka brambor naskládáme do koše fritézy, osolíme a malinko postříkáme olejem. Smažíme 12 minut na 200 stupňů. Pokud se nám zdají málo zabarvené, můžeme pár minut přidat.
Podáváme s cibulí, hořčicí a zeleninou podle chuti.