Pražská uzená kýta, šťouchané brambory
Recepty, Pro začátečníkyPostup Pražská uzená kýta, šťouchané brambory
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit brambory. Jak je uvařit správně se podívejte na odkaz v poznámce.
Uzenou kýtu vyjmeme z vakuového obalu, opláchneme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev se sádlem nebo olejem.
Za neustálého míchání smažíme do zlatova. Jakmile máme barvu, tak musíme pánev stáhnout z plemene a nejlépe zchladit ve studené vodě, aby se cibulka dále nesmažila (mohla by zčernat!).
Uvařené brambory zcedíme a rozšťoucháme spolu s osmaženou cibulkou.
Na pánev dáme oprančit kýtu. Jako přílohu můžeme podávat sterilovaný okurek, čalamádu nebo kompot.