Pražská roláda z vepřové kýty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 větší plátky vepřové kýty
- 1 cibule
- 3 vejce
- 70 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
- 70 g gothaje
- 2 vrchovaté lžíce mraženého hrášku
- 1 lžička hladké mouky na zahuštění šťávy
- sůl
- pepř
- olej
Postup Pražská roláda z vepřové kýty
Postup přípravy receptu
-
Maso z kýty pořádně rozklepeme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme je.
V hlubší pánvi rozškvaříme uzenou slaninu, přidáme na malé kostičky nakrájený gothaj a vajíčka. Směs necháme mírně srazit a odstavíme. Přidáme mražený hrášek, osolíme, opepříme a necháme trochu zchladit.
Pak na každý plát masa navršíme lžící vaječnou směs, maso pořádně zarolujeme a sepneme párátky.
V tlakovém hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova.
Na cibulovém základě opečeme rolády ze všech stran, podlijeme je vodou, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut.
Když jsou rolády měkké, vyjmeme je ze základu, šťávu zahustíme hladkou moukou a necháme dobře provařit.
Podáváme s bramborem, rýží, kuskusem, bulgurem, s čím máme rádi.