Pražská roláda z vepřové kýty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 větší plátky vepřové kýty
1 cibule
3 vejce
70 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
70 g gothaje
2 vrchovaté lžíce mraženého hrášku
1 lžička hladké mouky na zahuštění šťávy
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso z kýty pořádně rozklepeme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme je.

  2. V hlubší pánvi rozškvaříme uzenou slaninu, přidáme na malé kostičky nakrájený gothaj a vajíčka. Směs necháme mírně srazit a odstavíme. Přidáme mražený hrášek, osolíme, opepříme a necháme trochu zchladit.

  3. Pak na každý plát masa navršíme lžící vaječnou směs, maso pořádně zarolujeme a sepneme párátky.

  4. V tlakovém hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova.

  5. Na cibulovém základě opečeme rolády ze všech stran, podlijeme je vodou, hrnec uzavřeme a vaříme cca 20 minut.

  6. Když jsou rolády měkké, vyjmeme je ze základu, šťávu zahustíme hladkou moukou a necháme dobře provařit.

  7. Podáváme s bramborem, rýží, kuskusem, bulgurem, s čím máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!