Řezy Pražská brusle
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 160 g práškového cukru
- 100 g másla
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 100 g práškového cukru
- 250 g másla
- 1 l mléka
- 2 vanilkové pudingy
- 2 vrchovaté lžíce hrubé mouky
- 4 lžíce rumu
- Poleva:
- 250 g práškového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce horké vody
Postup Řezy Pražská brusle
Postup přípravy receptu
-
Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a změklé máslo. Doprostřed uděláme důlek a postupně zapracujeme vejce, která do něj rozklepneme.
Těsto rozválíme na 2 placky, které upečeme každou zvlášť.
Jednu upečenou placku polijeme horkým krémem.
Krém připravíme tak, že mléko smícháme s cukrem, pudingovými prášky, moukou a uvaříme hustou kaši. Do horké kaše vmícháme máslo a potom i rum.
Druhou placku přiklopíme na horký krém.
Nakonec moučník polijeme polevou a dáme vychladnout.
Na polevu vyšleháme cukr s vodou, poté přidáme citronovou šťávu a opět šleháme a šleháme, až je poleva krásně jemná.