Řezy Pražská brusle

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
160 g práškového cukru
100 g másla
3 vejce
1 prášek do pečiva
Krém:
100 g práškového cukru
250 g másla
1 l mléka
2 vanilkové pudingy
2 vrchovaté lžíce hrubé mouky
4 lžíce rumu
Poleva:
250 g práškového cukru
2 lžíce citronové šťávy
3 lžíce horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr a změklé máslo. Doprostřed uděláme důlek a postupně zapracujeme vejce, která do něj rozklepneme.

  2. Těsto rozválíme na 2 placky, které upečeme každou zvlášť.

  3. Jednu upečenou placku polijeme horkým krémem.

  4. Krém připravíme tak, že mléko smícháme s cukrem, pudingovými prášky, moukou a uvaříme hustou kaši. Do horké kaše vmícháme máslo a potom i rum.

  5. Druhou placku přiklopíme na horký krém.

  6. Nakonec moučník polijeme polevou a dáme vychladnout.

  7. Na polevu vyšleháme cukr s vodou, poté přidáme citronovou šťávu a opět šleháme a šleháme, až je poleva krásně jemná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!