Kynuté Honzovy buchty s povidly
Recepty, MoučníkySuroviny
- 30 g droždí
- 60 g moučkového cukru
- 250 ml mléka
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky
- 100 g másla
- povidla
Postup Kynuté Honzovy buchty s povidly
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, zbylý moučkový i vanilkový cukr, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek zlehka propracujeme.
Nakonec přidáme polovinu rozehřátého másla, připravíme hladké těsto a necháme ho na teplém místě kynout zhruba 40 minut.
Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na 1 cm silny plát. Rozkrájíme ho na 30 kusů, na každý dáme asi lžíci náplně povidel a zabalíme.
Buchty naskládáme do pekáče spojem dolů. Potřeme je zbylým rozpuštěným máslem a necháme ještě kynout asi 15 minut.
Pečeme je ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Nakonec je pocukrujeme a podáváme.