Kuřecí játra na sladkokyselo
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 80 g špeku
- 2-3 sterilované sladkokyselé okurky
- 2-3 lžíce nakrájené sterilované kapie
- cca hrnek vývaru nebo vody
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
- smetana na zjemnění (nemusí být)
- ---
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce dobré sojové omáčky
- lžička mleté papriky
Postup Kuřecí játra na sladkokyselo
Postup přípravy receptu
-
Očištěná kuřecí játra nakrájíme na kousky. Přidáme sojovku, olej, papriku a necháme hodinku odležet. Špek, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno.
Špek vyškvaříme, přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme naložená játra a krátce, zprudka opečeme, jen co zbělají.
Zalijeme vývarem rozmíchaným se škrobem. Vaříme asi pět minut a promícháváme. Přisypeme nastrouhané nahrubo nebo nakrájené nadrobno okurky a kapii.
Společně už povaříme jen krátce. Játra by měla zůstat uvnitř lehce růžová. Čím déle budeme dusit, tím budou tvrdší. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme. Podáváme s rýži nebo tarhoňou.