Buřtgulášek z točeňáku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

10 menších brambor
2 střední cibule
3 stroužky česneku
350 g točeného salámu
olej nebo máslo
sladká paprika
pálivá paprika
sůl
pepř
majoránka
1,5 l vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Na jemno pokrájené cibule zpěníme na másle/oleji. Přidáme stroužky prolisovaného česneku a na kostičky pokrájený točený salám. Necháme přibližně 5 minut vařit, aby se nám salám lehce opekl.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme trošku majoránky, 1,5 čajové lžičky sladké papriky, 1 čajovou lžičku pálivé papriky, na kostičky nakrájené brambory a přilijeme vlažnou vodu. Vaříme do změknutí brambor. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!