Buřtgulášek z točeňáku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 10 menších brambor
- 2 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 350 g točeného salámu
- olej nebo máslo
- sladká paprika
- pálivá paprika
- sůl
- pepř
- majoránka
- 1,5 l vlažné vody
Postup Buřtgulášek z točeňáku
Postup přípravy receptu
-
Na jemno pokrájené cibule zpěníme na másle/oleji. Přidáme stroužky prolisovaného česneku a na kostičky pokrájený točený salám. Necháme přibližně 5 minut vařit, aby se nám salám lehce opekl.
Osolíme, opepříme, přidáme trošku majoránky, 1,5 čajové lžičky sladké papriky, 1 čajovou lžičku pálivé papriky, na kostičky nakrájené brambory a přilijeme vlažnou vodu. Vaříme do změknutí brambor. Podáváme s chlebem.