Pečená treska na másle s brokolicí

Recepty, Ryby

Suroviny

6 filátek tresky či jiné ryby
2/3 másla
1 velká cibule
2 cm zázvoru
koření na ryby
tymián
sůl
pepř
citronová šťáva
Příloha:
brokolice
voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybu jsem z obou stran osolil, opepřil a okořenil kořením na ryby.

  2. Rozložil rovnoměrně do remosky (ještě po babičce) na plátky másla, přihodil kousek zázvoru, nakrájený na tenká kolečka. Remosku jsem zavřel a neotvíral do té doby, než máslo začalo bublat.

  3. Pak jsem přihodil cibuli nakrájenou na měsíčky a ještě asi čtvrt hodiny spolu nechal kamarádit.

  4. Mezitím jsem na růžičky otrhanou brokolici propláchl ve vodě, posolil a rozložil do hrnce na pařáček na knedlíky, kde se saunovala ani ne deset minut.

  5. Rybu jsem dal na chvilku stranou, vyhodil z výpeku kolečka zázvoru, slil výpek i s cibulí do vyšší nádoby a tyčákem pořádně projel. Byl jsem překvapen, jakou jsem obdržel výbornou a hustou omáčku, skoro takovou majonézovou. Ještě dochucení citronovou šťávou a bylo hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!