Pečená treska na másle s brokolicí
Recepty, RybySuroviny
- 6 filátek tresky či jiné ryby
- 2/3 másla
- 1 velká cibule
- 2 cm zázvoru
- koření na ryby
- tymián
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- Příloha:
- brokolice
- voda
- sůl
Postup Pečená treska na másle s brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Rybu jsem z obou stran osolil, opepřil a okořenil kořením na ryby.
Rozložil rovnoměrně do remosky (ještě po babičce) na plátky másla, přihodil kousek zázvoru, nakrájený na tenká kolečka. Remosku jsem zavřel a neotvíral do té doby, než máslo začalo bublat.
Pak jsem přihodil cibuli nakrájenou na měsíčky a ještě asi čtvrt hodiny spolu nechal kamarádit.
Mezitím jsem na růžičky otrhanou brokolici propláchl ve vodě, posolil a rozložil do hrnce na pařáček na knedlíky, kde se saunovala ani ne deset minut.
Rybu jsem dal na chvilku stranou, vyhodil z výpeku kolečka zázvoru, slil výpek i s cibulí do vyšší nádoby a tyčákem pořádně projel. Byl jsem překvapen, jakou jsem obdržel výbornou a hustou omáčku, skoro takovou majonézovou. Ještě dochucení citronovou šťávou a bylo hotovo.