Domácí pudink (DlabemeZdrave)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

450 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
30 g škrobové moučky (Gustinu)
30 g fruktózy
1/2 vanilkového lusku

Postup přípravy receptu

  1. Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme, dokud pudink nezačne bublat. Poté přelijeme do mističek a necháme vychladnout.

  2. Samozřejmě nemusíme dělat pouze vanilkový. Místo lusku stačí použít další příchutě: a) kakaový: 20 g bio kakaového prášku b) karamelový: zkaramelizované 2 lžíce fruktosy c) kokosový: 2 lžíce mletého kokosu d) ovocný: rozmixované čerstvé ovoce (podle šťavnatosti je potřeba přidat Gustin)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!