Piškot se šlehačkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 225 g cukru krupice
- 120 g hladké mouky
- 30 g hrubé mouky
- 6 vajec (oddělit žloutky od bílků)
- 75 g oleje
- Náplň, tzv. jo-vo krém:
- 1 smetana ke šlehání
- ztužovač do šlehačky
- malý bílý jogurt Hollandia
- jahody
Postup Piškot se šlehačkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček).
V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180°C do zrůžovění.
Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit.
Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.