Jahody v čokoládě
Recepty, OstatníSuroviny
- Jahody (i s lístky)
- Na čokoládu::
- 150 g 100% tuku
- 5 lžic kakaa
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1-2 lžíce sladké smetany (dala jsem 33%)
- 4 lžíce sušeného mléka (použila jsem sušenou smetanu do kávy)
Postup Jahody v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Tuk si v kastrůlku rozpustíme, ale hlídáme, aby nevařil!!!
Přidáme ostatní ingredience a promícháme do hladké čokolády.
Na chvíli odstavíme a necháme mírně vychladit.
Pak napichujeme na špejli jahody a namočíme je do 3/4 v čokoládě.
Ukládáme na pekáček s pečícím papírem a necháme vychladit v lednici.
Pokud chceme, můžeme špičku jahod namočenou v čokoládě ještě ponořit do mandlových lupínků, kokosu, oříšků a pod. Také můžeme podobně upravit banány, mandarinky..jakékoliv oblíbené ovoce.