Penne s houbovým ragú

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

pepř černý mletý -podle chuti
špetka soli
1 cibule kuchyňská
1 PL škrobové moučky
150 ml vývar zeleninový
2 PL bylinek
200 ml smetana na vaření
500 g hub
500 g těstoviny penne
podle chuti ocet balsamico

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

  2. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky.

  3. Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte. Na rozpáleném másle osmahněte houby a cibuli.

  4. Vyberte houby a dejte je na stranu.

  5. Do výpeku přilijte 2 lžíce balsamikového octa, vývar a smetanu, přiveďte k varu.

  6. V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku a přidejte ji do omáčky tolik, aby byla velmi hustá.

  7. Dochuťte solí a pepřem.

  8. Těstoviny rozdělte na talíře, zalijte omáčkou a navrch dejte houby. Před servírováním posypejte jednotlivé porce nasekanými bylinkami (tymián a nať petrželová).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!