Penne s houbovým ragú
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- pepř černý mletý -podle chuti
- špetka soli
- 1 cibule kuchyňská
- 1 PL škrobové moučky
- 150 ml vývar zeleninový
- 2 PL bylinek
- 200 ml smetana na vaření
- 500 g hub
- 500 g těstoviny penne
- podle chuti ocet balsamico
Postup Penne s houbovým ragú
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte. Na rozpáleném másle osmahněte houby a cibuli.
Vyberte houby a dejte je na stranu.
Do výpeku přilijte 2 lžíce balsamikového octa, vývar a smetanu, přiveďte k varu.
V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku a přidejte ji do omáčky tolik, aby byla velmi hustá.
Dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny rozdělte na talíře, zalijte omáčkou a navrch dejte houby. Před servírováním posypejte jednotlivé porce nasekanými bylinkami (tymián a nať petrželová).