Kořeněné masové nudličky s řapíkatým celerem

Recepty, Minutky

Suroviny

300 g vepřového masa nebo drůbežího, králičího...
2-3 řapíky z řapíkatého celeru
Adžika koření nebo čubrica, gyros, kari, chilli... dle chuti
olej
sůl nebo sojová omáčka
cca 1 lžička solamylu
trochu vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, které osolíme a okořeníme Adžikou nebo jiným, námi oblíbeným kořením či kořenící směsí a necháme krátce proležet.

  2. Dva až tři řapíky celeru (dle velikosti) pokrájíme na plátky.

  3. V rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme masové nudličky za občasného promíchání dozlatova a poté je vyndáme z výpeku stranou a uchováme v teple.

  4. Do výpeku přisypeme pokrájené řapíky celeru a smažíme do částečného změknutí, na skus. Po osmažení zaprášíme solamylem, promícháme, přilijeme trošku vývaru nebo vody a provaříme. Případně ještě dosolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a odstavíme.

  5. Maso promícháme s řapíkatým celerem a podáváme.

  6. Podáváme s vařenými nebo smaženými brambory, chlebem, topinkou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!