Kořeněné masové nudličky s řapíkatým celerem
Recepty, MinutkySuroviny
- 300 g vepřového masa nebo drůbežího, králičího...
- 2-3 řapíky z řapíkatého celeru
- Adžika koření nebo čubrica, gyros, kari, chilli... dle chuti
- olej
- sůl nebo sojová omáčka
- cca 1 lžička solamylu
- trochu vývaru nebo vody
Postup Kořeněné masové nudličky s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, které osolíme a okořeníme Adžikou nebo jiným, námi oblíbeným kořením či kořenící směsí a necháme krátce proležet.
Dva až tři řapíky celeru (dle velikosti) pokrájíme na plátky.
V rozpálené pánvi s troškou oleje osmažíme masové nudličky za občasného promíchání dozlatova a poté je vyndáme z výpeku stranou a uchováme v teple.
Do výpeku přisypeme pokrájené řapíky celeru a smažíme do částečného změknutí, na skus. Po osmažení zaprášíme solamylem, promícháme, přilijeme trošku vývaru nebo vody a provaříme. Případně ještě dosolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a odstavíme.
Maso promícháme s řapíkatým celerem a podáváme.
Podáváme s vařenými nebo smaženými brambory, chlebem, topinkou...