Dýňový krém se slaninovými chipsy
Recepty, PolévkySuroviny
- Dýňový krém se slaninovými chipsy:
- 1 dýně Hokaido
- 3-4 brambory dle velikosti
- 2 střední cibule
- asi 6-8 stroužků česneku (dle chuti)
- sůl
- pepř
- olivový olej
- tymián nejlépe čerstvý
- smetana na šlehání
- oříšek másla
- muškátový oříšek
Postup Dýňový krém se slaninovými chipsy
Postup přípravy receptu
-
Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme.
Nakrájíme na cca centimentrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým olejem.
Pečeme cca 20 minut. Po 20 minutách přidáme oloupané stroužky česneku a nakrájenou cibuli. Pečeme opět cca 20 minut.
Brambory oloupeme a uvaříme klasickým způsobem.
Když je vše upečené a uvařené, přendáme do hrnce (brambory i s vodou ve které se vařily) a vše rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby naředíme vodou nebo vývarem.
Polévku zahřejeme, dochutíme (sůl, pepř, vegeta, muškátový oříšek). Nakonec zjemníme smetanou a oříškem másla. Na talíři zdobíme slaninovými chipsy.