Dýňový krém se slaninovými chipsy

Recepty, Polévky

Suroviny

Dýňový krém se slaninovými chipsy:
1 dýně Hokaido
3-4 brambory dle velikosti
2 střední cibule
asi 6-8 stroužků česneku (dle chuti)
sůl
pepř
olivový olej
tymián nejlépe čerstvý
smetana na šlehání
oříšek másla
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme.

  2. Nakrájíme na cca centimentrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým olejem.

  3. Pečeme cca 20 minut. Po 20 minutách přidáme oloupané stroužky česneku a nakrájenou cibuli. Pečeme opět cca 20 minut.

  4. Brambory oloupeme a uvaříme klasickým způsobem.

  5. Když je vše upečené a uvařené, přendáme do hrnce (brambory i s vodou ve které se vařily) a vše rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby naředíme vodou nebo vývarem.

  6. Polévku zahřejeme, dochutíme (sůl, pepř, vegeta, muškátový oříšek). Nakonec zjemníme smetanou a oříškem másla. Na talíři zdobíme slaninovými chipsy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!