Jablka pod lavinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 jablka (žlutá nebo zelená)
20g másla (domácí nebo Jihočeské)
20-30g medu (podle sladkosti jablíček)
1 banán
1 bílek
1 lžička vanilkové fruktosy (,,vanilkový cukr light“)
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. V rendlíku rozpustíme máslo a med, přidáme jablíčka a podusíme 5-10 minut, aby mírně změkla. Necháme vychladnout.

  2. Banán rozmačkáme vidličkou a spolu se skořicí přidáme ke studeným jablkům. Směs rozdělíme do 2 malých zapékacích mističek a přikryjeme vyšlehaným sněhem, který lehce pocukrujeme (při pečení příjemně zkaramelizuje). Pečeme v troubě 10 minut při 175°C.

  3. Recept jsem původně dělala pouze s jablky, ale dneska jsem potřebovala zpracovat banán, tak mě napadlo ho tam přidat a je to moc příjemná obměna.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!