Tarhoňa s kuřecím masem ostrá jako břitva
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 šálky tarhoni
- 4 šálky vody
- 2-3 cibulky
- 150 g hříbků (dala jsem své mražené)
- 1 pl sádla (oleje)
- 1 lžička živáňského koření
- 1 pl chilli omáčky (lze vynechat)
- pepř
- sůl
- voda na podlití
Postup Tarhoňa s kuřecím masem ostrá jako břitva
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky osolíme, opepříme a přidáme živáňské koření, zamícháme. Necháme aspoň hodinku v chladu odležet. Cibulky si očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na sádle (oleji) orestujeme cibulku, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme hříbky, podlijeme a 15 minut dusíme pod poklicí. Pak odděláme poklici a tekutinu zredukujeme.
Tarhoňu můžeme na sucho opražit do světle hněda, pozor na připálení a přisypeme k masu, zalijeme vodou, přidáme chilli omáčku.
Za občasného míchání dusíme pod poklicí 20 minut na mírném ohni. Pokud je třeba přilijeme vodu, dosolíme.