Barevná zeleninová rýže (zelenina, co nás napadne....) s červenými fazolemi
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 větší mrkev
- 1 menší pórek
- 1 plechovka červených fazolí v nálevu
- 4 bílé žampiony
- 1 - 2 lžičky rajského protlaku
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 PL sojové omáčky
- 1 jarní cibulka
- sůl
- pepř
- vývar
- olej
- 500 g rýže
Postup Barevná zeleninová rýže (zelenina, co nás napadne....) s červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme na tenké nudličky. Nakrájíme jarní cibulku nadrobno, omytý pórek na kolečka, papriku na na kousky a houby na tenké plátky.
Na hlubší pánvi (nejlépe WOK) dáme rozehřát olej, orestujeme cibulku, přidáme na tenké nudličky pokrájenou mrkev, na kolečka pokrájený pórek, na plátky pokrájené žamipony, žlutou papriku a vše pěkně dál restujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, přidáme rajský protlak a přilijeme podle potřeby trošku vývaru.Mícháme, dokud není zelenina měkká.
Nakonec přidáme na pár minut prohřát červené fazole, odkapané od nálevu, znovu promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Zeleninu smícháme s rýží, uvařenou podle návodu. Zdobíme petrželkou.