Barevná zeleninová rýže (zelenina, co nás napadne....) s červenými fazolemi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 větší mrkev
1 menší pórek
1 plechovka červených fazolí v nálevu
4 bílé žampiony
1 - 2 lžičky rajského protlaku
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 PL sojové omáčky
1 jarní cibulka
sůl
pepř
vývar
olej
500 g rýže

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme na tenké nudličky. Nakrájíme jarní cibulku nadrobno, omytý pórek na kolečka, papriku na na kousky a houby na tenké plátky.

  2. Na hlubší pánvi (nejlépe WOK) dáme rozehřát olej, orestujeme cibulku, přidáme na tenké nudličky pokrájenou mrkev, na kolečka pokrájený pórek, na plátky pokrájené žamipony, žlutou papriku a vše pěkně dál restujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, přidáme rajský protlak a přilijeme podle potřeby trošku vývaru.Mícháme, dokud není zelenina měkká.

  3. Nakonec přidáme na pár minut prohřát červené fazole, odkapané od nálevu, znovu promícháme a dochutíme solí a pepřem.

  4. Zeleninu smícháme s rýží, uvařenou podle návodu. Zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!