Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky krkovičky
- sůl
- pepř
- Brambory:
- brambory
- cibule
- koření na brambory (např. Gril a šašlik, Americké brambory,...)
- mletá sladká paprika
- sůl
- pepř
- snítky tymiánu
- větvička libečku
- lístky šalvěje
Postup Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme a opepříme. Brambory nakrájíme na půlkolečka, silná asi 0,5 cm, cibuli na půlměsíčky. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Brambory s cibulí promícháme v misce s kořením, solí, pepřem a sladkou paprikou. Dno pekáčku posypeme okořeněnými bramborami, na ně položíme plátky masa a navrstvíme zbytek brambor, na které položíme čerstvé bylinky.
Pekáček zakryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme do trouby. Pečeme při 225 stupních asi 1 hodinu. Pak poklici odděláme a dopečeme do zlatavé barvy. Zkontrolujeme, jestli je maso a brambory měkké. Podáváme se zeleninou, nebo se zeleninovým salátem.